Uppvärmning av simbassänger

Packningsförsedda plattvärmeväxlare och system från Alfa Laval utgör en energieffektiv och ekonomisk lösning för att upprätthålla nästan konstant vattentemperatur i simbassänger året runt. I vissa projekt kan pooluppvärmning också ingå i en helhetslösning från Alfa Laval.

Swimming pool heating 640x360

Kostnadseffektiv pooluppvärmning

Med en värmeväxlare mellan bassängens cirkulationssystem och byggnadens ordinarie uppvärmningssystem skiljer man de två systemen åt, så att bassängvattnet kan värmas. Att använda plattvärmeväxlare för pooluppvärmning är billigare och ger termodynamiska fördelar, så därför brukar man föredra dem framför tubvärmeväxlare. Alfa Laval erbjuder ett kompakt system för att återuppvärma och bibehålla vattentemperaturen i simbassänger – AquaPool. 

Flexibilitet att använda olika energikällor

Man kan använda flera olika energikällor för pooluppvärmning, till exempel överkapacitet från byggnadens uppvärmningssystem. Förnybar energi som solenergi och jordvärme har också stor potential som kostnadseffektiva värmekällor. Pooluppvärmning kan även integreras i ett större projekt. Resorten Cancún Palace i Mexiko har ett system för luftkonditionering och pooluppvärmning som är baserat på värmeväxlare från Alfa Laval. Varmvattnet som töms ut från kondensorerna används för att värma poolvatten utan kostnad. 

Vi driver utvecklingen inom Fjärrvärme/VVS

Alfa Laval 360° Serviceportfölj

Alfa Laval erbjuder ett omfattande utbud av tjänster för att du ska kunna hålla din utrustning i toppskick.

Kontakta oss om du vill veta hur vi kan hålla dina produkter i gång längre.