Kylning i datacenter

Miljontals servrar i datacenter världen över genererar enorma mängder värme när de hanterar och bearbetar data. Alfa Lavals plattvärmeväxlare minimerar behovet av traditionell mekanisk kylning.

Alfa Lavals utrustning för datacenterkylning ger dig

  • Högsta energieffektivitet – särskild utformad för varje lösning
  • Ett brett utbud av lösningar för att dra nytta av frikylnings- och värmeåtervinningsmöjligheter
  • Pålitlig prestanda och enkelt underhåll som maximerar drifttiden
  • Garanterad prestanda genom AHRI-certifiering
.

Nyckeln till hållbara datacenter

När datacenter fokuserar på att bygga ett "grönare" internet kommer det att vara avgörande att förbättra energieffektiviteten på kylprocesserna. Alfa Laval har varit en tillförlitlig partner inom denna bransch i årtionden och arbetar nära med sina kunder för att designa mer pålitliga och hållbara kylsystem för datacenter. Med över 80 års erfarenhet inom termisk teknik kan vi erbjuda avancerad utrustning och unik expertis för att ge nya frikylnings- och energibesparingsmöjligheter i serverrum i alla storlekar över hela världen.

Tillhandahålla och värna om grönare lösningar

I genomsnitt går så mycket som 40 % av ett datacenters strömförbrukning åt till kylning av servrarna. Glädjande nog finns redan den teknik tillgänglig som gör dessa kylsystem mer energieffektiva och pålitliga. Se den här videon för att lära dig om potentialen för ökad hållbarhet med Alfa Lavals nästa generations plattvärmeväxlare.

Lär dig mer om vår unika värmeväxlarteknik

Effektiv och pålitlig teknik: det är vad vi åstadkommer

Endast Alfa Laval erbjuder ett komplett utbud av värmeväxlarteknik för datacenter med prestandacertifiering från det oberoende institutet AHRI (Air-Conditioning, Heating, and Refrigeration Institute). Detta ger dig en säker förvissning om effektiv prestanda, men i slutändan är utrustningen endast början. Få reda på hur vi kan arbeta tillsammans från dag ett för att se till att ert kylsystem ger pålitlig och långsiktig hållbarhet.

Lär dig mer om AHRI-prestandacertifiering

Unik expertis för att säkerställa pålitlig hållbarhet under lång tid framöver

Försmutsning kan minska både den förväntade livslängden på värmeväxlare såväl som dess termiska prestanda. Med Alfa Laval som er partner har ni tillgång till världsledande experter på kemi- och materialteknik. De kan arbeta med er för att identifiera de potentiella orsakerna till försmutsningsrisker och utveckla anpassade strategier som hjälper er att förhindra dessa. 

Lär dig mer om Materialteknik, kemilabb och testcenter

DataCenterCooling herobanner 640x360

Är du systemintegratör eller konsult,

eller vill du bara ha mer information?

Alfa Lavals plattvärmeväxlare minimerar behovet av traditionell mekanisk kylning.

Behöver du BIM-filer?

Värmeväxlare från Alfa Laval finns nu tillgängliga i den digitala infrastrukturen för BIM-objekt. Förhandsgranska och ladda ned filer i formatet för BIM (Building Information Modeling) för dina värmeöverföringslösningar.

.

Frågor? Utmaningar? Support? Oroa dig inte – det är vad vi är här för.

Vill du få reda på hur rätt teknik kan hjälpa ert datacenterprojekt att uppnå grönare mål? Fyll i formuläret så kommer en av våra experter att kontakta dig för mer information.

Vi maximerar er drifttid

Alfa Laval har ett verkligt globalt servicenätverk med erfarna tekniker inom ert område som kan vara där med den support ni behöver – precis när ni behöver den. Från vägledning inom systemdesign, installation och operatörsutbildning till felsökning, rutinmässigt underhåll och till och med anpassade rengöringsprotokoll, är vi vid er sida under utrustningens hela långa livslängd. Tveka inte att kontakta oss.

Läs mer om våra serviceerbjudanden 

service_480x360.jpg

Informationen lagras och behandlas i enlighet med vår integritetspolicy.

Hålla prestandan på topp under lång tid framöver

Alla packningsförsedda plattvärmeväxlare kräver underhåll med tiden. Vårt mål är att utveckla utrustning som kommer att förlänga serviceintervallen och minimera kostnaden för service.

Prestandakontroller

Alfa Lavals experter granskar och analyserar prestandan på er utrustning. Moderna verktyg används för att upptäcka försmutsning eller andra risker så att allt underhåll kan förutsägas och planeras för att optimera systemets drifttid.

Rengöring på plats

När försmutsning inträffar möjliggör Alfa Lavals rengöringssystem CIP (Cleaning In Place) snabb och enkel rengöring av värmeväxlare på plats utan att demontera utrustningen. Alfa Laval använder alltid miljövänliga och biologiskt lättnedbrytbara rengöringsmedel. CIP eliminerar upprepat och onödigt öppnande av utrustningen. Detta minskar drastiskt både förbrukningen av reservdelar och arbetstimmarna som krävs för underhåll.

Backspolningsutrustning

Alfa Laval rekommenderar en backspolningssekvens som utförs ofta på kylvattnets inkommande flöde efter kortare tidsperioder. I denna sekvens kommer den omvända vattenriktningen att skrapa bort och spola ut ackumulerad försmutsning från plattvärmeväxlarens yta. Användning av backspolningsutrustning sparar både tid och pengar samt minimerar driftsstopp.

Kräv nya standarder

Vi introducerar världens mest moderna packningsförsedda plattvärmeväxlare. Upptäck hur vår nästa generation av packningsförsedda plattvärmeväxlare ger dig högre effektivitet, bättre tillförlitlighet och bättre service.

Mer information

Begär offert för Kylning i datacenter

Kontakt ämne