Alfa Laval - Hub för värme och kyla

Alfa Laval heating and cooling hub ice chilli top 1200x400

Alfa Laval's hub för värme och kylapplikationer

Din hub för värme och kyla. År av forskning och utveckling har resulterat i världens mest moderna plattvärmeväxlare för uppvärmning och kylning. Alla nya och unika innovationer från Alfa Laval ger dessa värmeväxlare förbättrad effektivitet, tillförlitlighet och användbarhet.

Distributörer & Service partners

Alfa Laval’s målsättning är att öka vår närvaro på marknaden och förbättra service och support till alla kunder. här hittar du våra partners för att hjälpa dig hitta rätt värmeväxlare.

GPHE CB AlfaNova 640x360

Jag letar efter produkter

Hitta den perfekta matchningen för din applikation med marknadens mest flexibla portfölj av värmeväxlare.

Bläddra bland produkter  Bläddra bland BIM-filer

Produktnyheter

Lär dig mer om de senaste innovationerna inom värme- och kyllösningar från Alfa Laval.

Se de senaste

Jag letar efter svar

Få vägledning, felsökning eller support från erfarna branschexperter.

Läs mer


Snabbvalsguide

Alfa Lavals produktguide är ett lättanvänt verktyg som hjälper dig att välja den bästa lösningen för din applikation. Den listar också lokala Alfa Laval-partners och du kan begära en offert för din valda produkt.

product-guide-640x360-B

Mer med lödda

Möt de senaste uppvärmnings- och kyllösningarna från Alfa Laval. På den här sidan kan du läsa om några av de senaste produkterna från Alfa Lavals portfölj med lödda värmeväxlare.

Alfa Laval CB410 640x360
.
.
heating-and-cooling-hub-why-alfa-laval-1500

Varför Alfa Laval

Din partner för uppvärmning och kylning.

.

Applikationer

Alfa Lavals produkter och lösningar används inom branscher över hela värdekedjan och vi har stor erfarenhet av att arbeta med lokala och internationella installatörer, entreprenörer, systembyggare, OEM-kunder, distributörer och grossister på kommersiella och industriella marknader. Med vår breda kunskapsbas och ett brett utbud av teknologi kan vi hjälpa dig att hitta en idealisk lösning för vad än din applikation kräver.

Här kan du läsa om några av de applikationer och industrier vi stöder. Kontakta oss idag för att få veta mer om de lösningar vi kan erbjuda för att möta dina specifika behov.

Dokumentation

Luftkonditionering

För luftkonditionering och kylningstillämpningar erbjuder Alfa Laval ett komplett sortiment av plattvärmeväxlare. Dessa används främst som förångare och kondensorer och de kan anpassas enligt specifika krav. Vi kan även leverera enheter konstruerade som economizers eller underkylare för användning med stora chillers. Tack vare mycket lågt tryckfall kan våra värmeväxlare dessutom användas för hetgasapplikationer.

Värmepumpar

Om du arbetar med värmepumpar kan Alfa Laval tillhandahålla en värmeväxlare som är helt optimerad för ditt specifika system. Detta gör det möjligt att uppnå närmaste möjliga temperatur mellan förångaren och kondensorn och därigenom säkerställa maximal effektivitet. Alfa Lavals lödda, packningsförsedda och semisvetsade värmeväxlare används i otaliga värmepumpssystem där de fungerar som kondensorer, förångare, i applikationer med vatten/vatten, vatten/brine och som economizers.

Uppvärmning för bostäder och varmvatten

Alfa Lavals utrustning finns i ett antal tillämpningar för uppvärmning av bostäder och enfamiljshushåll. I system med gaspannor kan våra produkter exempelvis användas som sekundära värmeväxlare eller som avgasåtervinnare. Vi kan också supportera en mängd olika uppgifter för solvärme, färskvattensuppvärmning och fjärrvärme samt mCHP (mikrokombinerad värme och kraft). Oavsett vilken som är din specifika tillämpning kan vi hjälpa dig att hitta en idealisk lösning som är skräddarsydd för dina behov.


VVS-kylning

Alfa Laval levererar ett omfattande sortiment av högkvalitativa värmeväxlare och komponenter för kylningstillämpningar och tillämpar kunskaper och erfarenheter från många färdiga projekt runt om i världen, oavsett om det är fjärrkylsystem, datacenter, islager, frikyla, tryckavskiljare och mycket mer.

Oljekylning

Alfa Laval erbjuder en komplett portfölj av kompakta oljekylare speciellt konstruerade för att klara av de tuffaste prövningarna. De är tillverkad av material av högsta kvalitet och är konstruerade med inbyggd mekanisk styrka och robust tillförlitlighet men samtidigt för att lämna ett litet fotavtryck. De kan därför erbjuda effektiv, hög prestanda för alla tillämpningar inom industriell hydraulik, vindkraft, smörjolja, motor- och transmissionsolja.

Förnybara källor

I det växande området förnybar energi är effektiv kylning och uppvärmning avgörande för att uppnå hållbar produktion, lagring eller omvandling av energi. Oavsett om du arbetar med sol, vind eller vattenkraft, bioenergi eller geotermisk energi, erbjuder Alfa Laval en komplett portfölj med teknologier som är speciellt konstruerade för att öka effektiviteten. Vi samarbetar med dig för att hitta en perfekt lösning för dina behov som kan möjliggöra mer hållbar material- och energiförbrukning.

Processkylning eller uppvärmning

Alfa Lavals breda sortiment av plattvärmeväxlare erbjuder ett lika stort utbud av fördelar för industriella uppgifter. Tillverkningsteknologin som används för våra lödda modeller eliminerar till exempel behovet av packningar och tjocka plattor. Vi har också utvecklat patenterade funktioner som garanterar utmärkt motståndskraft mot utmattning i ett antal processuppvärmnings- och kyltillämpningar.

Dessa är några av anledningarna till att Alfa Laval idag är världsledande inom värmeväxlare för industriella termiska lösningar. Våra värmeväxlare används för många olika uppdrag inom områden som bränsleceller, kraftvärme (kombinerad värme och kraft), lufttorkare, luftkompressorer, kylning vid formsprutning av plast, halvledarkylning, temperaturreglering av testkammare, ångsystem, kraftomvandlare och mycket mer.

Kylapplikationer

Vi på Alfa Laval har samlat våra över 80 års framgångsrika värmeöverföringskunskaper för att utveckla kyllösningar som ger högsta prestanda och energieffektivitet med både enkelhet och lätthet. Våra kontinuerliga insatser inom FoU innebär att våra produkter är lämpliga för användning med naturliga och låga GWP-kylmedel, inklusive i komplexa kaskadsystem. Du kan därmed lita på vår erfarenhet och kompetens för att hjälpa dig ligga i framkant med framtidssäkra lösningar.

Idag kan Alfa Lavals värmeväxlare hittas i kommersiella kylanvändningar i allt från transportkyl, stormarknader och varuautomater till fryskedjor och isbanor. Vi erbjuder även optimerade lösningar för industriell kylning.

.
.
heating-and-cooling-hub-products-1920x480

Produkter

Utforska den största, bredaste och mest flexibla portföljen av värmeväxlare på marknaden. Med lösningar för varje tillämpning och funktionalitet är det lätt att hitta det perfekta alternativet för att passa dina behov.

.

Snabbvalsguide

Alfa Lavals produktguide är ett lättanvänt verktyg som hjälper dig att välja den bästa lösningen för din ansökan. Den listar också lokala Alfa Laval-partners och du kan till och med fråga efter en offert för din valda produkt. Välj ditt tillämpningsområde för att komma igång. 


VVS


Produktinformation

Lödda plattvärme-
växlare

Visa produkter

Fusionssammanfogade plattvärmeväxlare

Visa produkter

Packningsförsedda plattvärme-
växlare

Visa produkter

Dokumentation

Alfa Laval Lödda ersättningsguide

Alfa Laval Lödda ersättningsguide är ett jämförelseverktyg som hittar den närmaste matchningen mellan konkurrenternas enheter och Alfa Lavals enheter.

Kontakta oss om du vill få tillgång till verktyget så hjälper vi dig att komma igång.

Alfa Laval brazed plate heat exchangers

Snabbvalsguide

Alfa Lavals produktguide är ett lättanvänt verktyg som hjälper dig att välja den bästa lösningen för din applikation. Den listar också lokala Alfa Laval-partners och du kan begära en offert för din valda produkt.

product-guide-640x360-B
.

Kunskapsbank

Med mer än 80 framgångsrika år av utveckling av värmeöverföring kan vi erbjuda dig en mängd information och resurser för att lösa utmaningar eller förbättra utrustningens prestanda. Oavsett problemet har våra termiska kunskaper och försäljningscenter de svar du letar efter.

Vitbok: Navigera på en kylmedelsmarknad i förändring

En guide för att välja och ta emot alternativa kylmedel för olika uppvärmnings- och kyltillämpningar

White paper: Navigating a changing refrigerants market

Vitbok: Permeation av ammoniak i halvsvetsade plattvärmeväxlare

Semi-svetsade plattvärmeväxlare är det perfekta valet för en mängd olika kylapplikationer Operatörer märker ibland en svag lukt av ammoniak och oroar sig för att detta kan bero på läckage. I det här dokumentet visar vi att denna lukt i de flesta fall beror på en naturlig process som kallas permeation, där en liten mängd ammoniak passerar genom de fasta packningarna kring ventilen.

white-paper-Ammonia-permeation-in-semiwelded-plate-heat-exchangers-640x360 B

Framtidens köldmedier

Har du frågor om förändringarna i dagens köldmediemarknad? Titta på den här korta videon om vilken typ av köldmedie du kan välja.

Energieffektivitet

Upptäck avancerade funktioner för att uppnå hållbar och kostnadseffektiv energieffektivitet i dina värme- och kylanläggningar.

Enkelhet för ditt företag

Lär dig om de steg som Alfa Laval har tagit för att göra valet av en värmeväxlare mindre komplicerad.

AlfaNova: 100% rostfritt stål

Få fakta om AlfaNova – en 100% rostfri värmeväxlare byggd med vår patenterade fusionssammanfogning.

Stöd i fem punkter förbättrar hantering och tillförlitlighet

I strävan att minimera potentiella driftstopp har Alfa Laval utvecklat funktioner för att förbättra värmeväxlarens tillförlitlighet. Här förklarar experten Torgny fempunktsinriktningssystemet.

Förvänta dig förbättrad service

Funktioner som ClipGrip som underlättar underhållet gör att du får ut den längsta livslängden och den lägsta ägandekostnaden från din utrustning. Titta på den här videon med experten Johan för att lära dig mer.

 

Uppnå högre effektivitet med CurveFlow

I den här videon förklarar Alfa Lavals expert Martin hur avancerade funktioner som i CurveFlow distributionsområdet möjliggör förbättrad värmeeffektivitet.

.

Värme och kyla - Vanliga frågor

Här hittar du ett antal vanliga frågor tillsammans med svar från Alfa Lavals experter. Hittar du inte din fråga här? Kontakta oss idag för att få ett personligt svar från vårt erfarna team.

Alfa Laval heating and cooling contact man refrigeration
.
.
consultant-tools-1920x480

Våra konsultverktyg

Baserat på unik kunskap från årtionden av erfarenheter från leveranser av termiska lösningar har Alfa Laval kunnat skapa ett antal olika resurser som du kan använda för att underlätta ditt dagliga arbete.

.
.

Kontakt

Alfa Laval värmeväxlare säljs av lokala experter. Kontakta din närmaste Alfa Laval-expert om du vill veta mer.

heating-and-cooling-hub-contact-640-360

Snabbvalsguide

Alfa Lavals produktguide är ett lättanvänt verktyg som hjälper dig att välja den bästa lösningen för din applikation. Den listar också lokala Alfa Laval-partners och du kan begära en offert för din valda produkt.

product-guide-640x360-B