Kollektiv solvärme

Solvärme passar utmärkt som ett alternativ eller komplement till andra energikällor, exempelvis biobränsle, inom fjärrvärme. Alfa Laval tillhandahåller lösningar som plattvärmeväxlare, system för tappvarmvatten och AlfaPilot-reglercentraler för flödesstyrning och konvertering av solenergi till varmvatten. Från uppvärmning av tappvarmvatten för hushåll till fjärrvärme.

Solar thermal 640x360

Förnybar energi

Att överföra värme från solpaneler är ett idealiskt sätt att utnyttja solens energi. Värmen från solen absorberas av en plan yta och används för att värma vätska, som sedan kan användas som tappvarmvatten till hushåll eller för uppvärmning i radiatorer. 

Konvertering av solenergi världen över

Alfa Lavals värmeväxlare tillhandahåller den effektiva högvärmeöverföring som krävs för att utnyttja potentialen hos solenergi. Våra plattvärmeväxlare, tappvarmvattensystem och AlfaPilot-reglercentraler för flödesstyrning används inom innovativa tillämpningar, från världens största fjärrvärmesystem på den danska ön Ärö, till soluppvärmt tappvarmvatten i olympiska byn i Peking.

Vi driver utvecklingen inom Fjärrvärme/VVS

Alfa Laval 360° Serviceportfölj

Alfa Laval erbjuder ett omfattande utbud av tjänster för att du ska kunna hålla din utrustning i toppskick.

Kontakta oss om du vill veta hur vi kan hålla dina produkter i gång längre.