Frikylningsluft

Luftbaserad frikylning utnyttjar kall utomhusluft som köldmedium för kylt vatten. Jämfört med mekanisk kylning är detta en ekonomisk och miljövänlig lösning för luftkonditionering och processkylning. Se hur du tillgodogör dig de omfattande fördelarna med frikylning inom specifika användningsområden och hur metoden kan integreras i en komplett kylningslösning.

Free cooling air 640x360

Hitta rätt kylningskombination

Frikylning kan täcka kylbehoven under kallare årstider då utomhusluftens temperatur sjunker under gränsen för processtemperaturen. I luftbaserade lösningar passerar luften genom en kylmedelskylare, en adiabatisk kylare eller ett kyltorn på sin väg till värmeväxlaren. Alfa Laval använder sin omfattande erfarenhet från olika användningsområden för att hitta den optimala kombinationen av frikylning och kylmaskinsanvändning under olika årstider. Energikvoten mellan en kylmaskin och frikylning är 5 till 1, jämfört med mekanisk kylning. 

Dra full nytta av frikylning

Alfa Laval är den enda leverantören som tillhandahåller en kombination av adiabatisk kylare eller kylmedelskylare tillsammans med en packningsförsedd plattvärmeväxlare i kärnan av ett luftbaserat frikylningssystem. Effektiv värmeväxling är hemligheten med att utnyttja frikylningens fördelar maximalt. Det är därför som värmeväxlare från Alfa Laval används i luftbaserade frikylningssystem över hela världen.

Vi driver utvecklingen inom Fjärrvärme/VVS

Alfa Laval 360° Serviceportfölj

Alfa Laval erbjuder ett omfattande utbud av tjänster för att du ska kunna hålla din utrustning i toppskick.

Kontakta oss om du vill veta hur vi kan hålla dina produkter i gång längre.